Σε λειτουργία το Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Αγιά

  Φωτογραφικό υλικό

   

   

  Τον Αγιασμό της έναρξης των μαθημάτων για την νέα σχολική χρονιά, στο Παράστημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στην Αγιά, τέλεσε την Παρασκευή 25/9 ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου. Στο Παράρτημα, που λειτουργεί για 4η χρονιά, μετά την ανασύστασή του, έχουν εγγραφεί ήδη τριάντα ένας μαθητές, ενώ υπεύθυνος Καθηγητής είναι ο κ. Γεώργιος Λεμονόπουλος, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος. Στον Αγιασμό παρέστησαν Κληρικοί της Επαρχίας Αγιάς, ο Καθηγητής και οι περισσότεροι εκ των μαθητών του Παραρτήματος.

  Ο π. Επιφάνιος μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου και ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγιάς Πρωτ. Αθανάσιο Μακρή, όσο και τους κληρικούς της περιφέρειας για την πολλαπλή στήριξή τους στην λειτουργία της Σχολής στον τόπο τους, που αποσκοπεί στην συνέχιση της Ιεροψαλτικής παράδοσης στην περιοχή.

  Ο Δ/ντής της Σχολής ανέλυσε στους μαθητές τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει η Σχολή, σε καιρό πανδημίας, όπως υποδεικνύει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησε από όλους πιστή τήρηση των μέτρων για την απρόσκοπτη και ανέφελη διευθέτηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ζήτησε από όλους μελέτη και συνέπεια, αναφέρθηκε στον πλούτο και την  μεγάλη παράδοση της Βυζ. Μουσικής και της Ψαλτικής Τέχνης και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά.

  Επικοινωνία

  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού

  Διεύθυνση: Αναλήψεως 164Α – Όγλ., Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

  Τηλ.: 24210 93517, 2421040440, 6972838348
  email: sxolibmimd@gmail.com

   

   

  © 2023 Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. All Rights Reserved.

  Powered by Virtual Technologies