Ευστάθιος Γραμμένος - «Η βιωματική σχέση δασκάλου και μαθητή»

   Γράφει ο Χάρης Τρασάνης για την Romfea.gr
   αναδημοσίευση από το Romfea.gr


  Η «Μουσική των Ελλήνων» φιλοξενεί τον κ. Ευστάθιο Γραμμένο, Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

  Ο κ. Ευστάθιος Γραμμένος διάδοχος του αείμνηστου Πρωτοψάλτη, Μιχαήλ Μελέτη, μας μιλάει για τα πρώτα του βήματα στο ιερό αναλόγιο και την σχέση του με τον δάσκαλό του.

  Από τις σπάνιες και αληθινές σχέσεις μεταξύ δασκάλου και μαθητή, ο κ. Ευστάθιος Γραμμένος μοιράζεται μαζί μας γεγονότα και προσωπικές στιγμές που βίωσε με τον αείμνηστο Πρωτοψάλτη, Μιχαήλ Μελέτη.

  «Δεν κράτησε τίποτα για τον εαυτό του. Ό,τι ήξερε, όλες του τις εμπειρίες που ζούσε, τις μοιράζονταν με τους μαθητές του. Αναλύαμε ατελείωτες ιστορίες και ψάχναμε ό,τι είναι πιο σημαντικό από αυτές. Ο Μιχάλης Μελέτης το ζούσε στο ψαλτήρι. Ήταν γλυκύτατος σε όλα του και μας έμαθε να μην λειτουργούμε στο αναλόγιο ως μονάδες. Επίσης, έδινε πολλές ευκαιρίες στους μαθητές τους χωρίς να ξεχωρίζει κάποιους και πάντα μας τόνιζε ότι η μουσική αυτή είναι πάνω απ' όλα προσευχή.» (Ε. Γραμμένος)

   

  Επικοινωνία

  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού

  Διεύθυνση: Αναλήψεως 164Α – Όγλ., Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

  Τηλ.: 24210 93517, 2421040440, 6972838348
  email: sxolibmimd@gmail.com

   

   

  © 2023 Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. All Rights Reserved.

  Powered by Virtual Technologies