Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Αγιά

   

  Τον Αγιασμό έναρξης λειτουργίας του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στην  Αγιά τέλεσε το Σάββατο 11/9 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

  Παρέστησαν ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς Πρωτ. Αθανάσιος Μακρής, ο Καθηγητής της Σχολής κ. Γεώργιος Λεμονόπουλος, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνος και μερίδα των μαθητών της Σχολής.

  Στην προσφώνησή του ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή παρουσία του και την πατρική του μέριμνα για την πρόοδο και προκοπή της Σχολής και κάλεσε τους μαθητές να επιδείξουν την δέουσα επιμέλεια και συνέπεια στην μελέτη και παρακολούθηση των μαθημάτων, τα οποία θα διεξαχθούν και φέτος σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που θα υποδείξει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού. Ευχαρίστησε δε ευγνωμόνως τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους Ιερείς της επαρχίας Αγιάς για την φροντίδα τους για την απρόσκοπτη λειτουργία του Παραρτήματος.

  Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε «ευλογία Θεού» την επανασύσταση του Παραρτήματος, μετά από την πολυετή αναστολή της λειτουργίας του. Επεσήμανε, επίσης, ότι «η Βυζαντινή Μουσική δεν είναι απλώς μία τέχνη, αλλά κάτι περισσότερο, είναι λειτουργική τέχνη, καθοριστική για την εξέλιξη της Λατρείας και οι Ιεροψάλτες συλλειτουργοί του Ιερέως». Θύμισε, ακόμα ότι «στη Λατρεία προηγείται ο λόγος και έπεται η μουσική. Αν η τέχνη υπερισχύσει του λόγου της Λατρείας, τότε χάνεται το νόημα της Βυζαντινής Μουσικής. Ενώ, έργο του Ιεροψάλτου είναι να συμπαρασύρει τους πιστούς, ώστε να μετέχουν ουσιαστικά στην Λατρεία».

  Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους μαθητές για την σπουδή τους στην Σχολή και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, με προσοχή και τήρηση των κανόνων, καθότι η πανδημία είναι παρούσα.

  11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

  Επικοινωνία

  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού

  Διεύθυνση: Αναλήψεως 164Α – Όγλ., Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

  Τηλ.: 24210 93517, 2421040440, 6972838348
  email: sxolibmimd@gmail.com

   

   

  © 2022 Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. All Rights Reserved.

  Powered by Virtual Technologies