Στην Κατερίνη η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, 25/11/2018

   

   

   

  Φωτογραφικό Υλικό

   

  Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοεμβρίου εόρτια εκδήλωση Ύμνου και Λόγου προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Η εκδήλωση εντασσόταν στις εορταστικές εκδηλώσεις των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται προς τιμήν της Πολιούχου της πόλεως της Κατερίνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης.

  Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις χορωδίες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και τους «Βυζαντινούς Μελωδούς» της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης, που έψαλλαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τροπάρια από την υμνολογία της εορτής της Αγίας.

  Η τέλεια εναρμόνιση μέλους και ισοκρατήματος, οι ζεστές φωνές των καλλικέλαδων χορωδών και η πιστή εκτέλεση των επίκαιρων ύμνων χάρισε πρωτόγνωρες μουσικές στιγμές στους παρευρισκόμενους πιστούς, οδηγώντας σε μια από κοινού εμμελή προσευχή προς την Αγία Αικατερίνη.

  Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος ανέπτυξε το με θέμα: «Μάρτυρες, η δόξα της Εκκλησίας».

  Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αφού συνεχάρη τους χορωδούς για τη θαυμάσια ψαλμωδία τους και τον ομιλητή για τον μεστό του λόγο, αναφέρθηκε στο έργο στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης και στο υγιές παράδειγμα που αποτελεί η αμετακίνητη πίστη της Αγίας, για τον σύγχρονο άνθρωπο.

  Επικοινωνία

  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού

  Διεύθυνση: Αναλήψεως 164Α – Όγλ., Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

  Τηλ.: 24210 93517, 2421040440, 6972838348
  email: sxolibmimd@gmail.com

   

   

  © 2022 Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. All Rights Reserved.

  Powered by Virtual Technologies