Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό, 16/10/2019

   

  Φωτογραφικό Υλικό

   

  Τον Αγιασμό ενάρξεως του νέου Σχολικού έτους στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Αλμυρό, τέλεσε την Τετάρτη 16/10 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο Κέντρο Νεότητας Αλμυρού. Στον Αγιασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας και Κληρικοί της επαρχίας, οι Καθηγητές και οι μαθητές του Παραρτήματος.

  Μετά τον Αγιασμό, ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή παρουσία του, αναφέρθηκε στην ιστορία του Παραρτήματος, στους καρπούς που έχει παράξει στην μακρά λειτουργία του στην Επαρχία Αλμυρού, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην συμβολή του π. Γεωργίου Μπέκα, όσο και στο πολύτιμο έργο που επιτελούν, με αγάπη και μεράκι, οι δύο διδάσκοντες του Παραρτήματος Πρωτ. Ευστάθιος Βαρβαρέλης και Δημήτριος Μανώλης.

  Από την μεριά του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι η μουσική της Εκκλησίας μιλά στις ανθρώπινες ψυχές: «αυτό είναι και το ζητούμενο της Θείας Λατρείας, να μιλήσει στην ψυχή και να την ανεβάσει στον ουρανό. Είναι έργο ιερό και αιώνιο. Δεν σπουδάζετε απλώς μια τέχνη, ούτε έναν τρόπο μουσικής εκφράσεως, αλλά τέχνη ιερή. Γι’ αυτό, η Σχολή μας καλείται να διδάσκει και το ήθος της Βυζαντινής Μουσικής, την παράδοσή της. Εδώ διασώζεται η αυθεντική Ελληνική γλώσσα. Τα παιδιά μας διδάσκονται αυτή την γλώσσα, την κάνουν κτήμα τους και εμπλουτίζουν τον γνωστικό τους ορίζοντα».

  Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δ/ντή της Σχολής για την μεγάλη βαρύτητα που δείχνει στην λειτουργία των Παραρτημάτων, τους διδάσκοντες στην Σχολή και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στο έργο της διδασκαλίας και της μάθησης.

  Επικοινωνία

  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού

  Διεύθυνση: Αναλήψεως 164Α – Όγλ., Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

  Τηλ.: 24210 93517, 2421040440, 6972838348
  email: sxolibmimd@gmail.com

   

   

  © 2022 Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. All Rights Reserved.

  Powered by Virtual Technologies