Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η χρονιά στη Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος

   

  Με εξαιρετική επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν, την Πέμπτη 20/6, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, οι Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Τις εξετάσεις ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ τιμητικώς παρέστη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

            Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής, που όρισε το Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελούταν από τους:

  Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, Δ/ντή της Σχολής, Πρόεδρο,

  Πρωτ. Αθανάσιο Τύμπα, Δ/ντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης, Μέλος,

  Ανδρέα Ιωακείμ, Δ/ντή του Ωδείου Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» και Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Λαμίας, Μέλος,

  Ευάγγελο Παυλίδη, Θεολόγο, Καθηγητή Βυζ. Μουσικής, Υποδ/ντή του Μουσικού Σχολείου Βόλου και Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, Μέλος και

  Γεώργιο Λεμονόπουλο, Καθηγητή Βυζ. Μουσικής και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνος, Μέλος.

  Το Υπουργείο Πολιτισμού εκπροσώπησε η κ. Μαρία –Δέσποινα Λουκίδου, Καθηγήτρια Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

            Στις εξετάσεις συμμετείχαν δεκαπέντε (15) σπουδαστές, εκ των οποίων οι έξι (6) διεκδίκησαν το Πτυχίο και οι εννέα (9) το Δίπλωμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής. Άπαντες εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμά τους και απέσπασαν τον δίκαιο έπαινο της Επιτροπής και το θερμό χειροκρότημα των συμμετεχόντων.

  Συγκεκριμένα, Πτυχίο Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής κατέκτησαν οι σπουδαστές:

  Επαμεινώνδας Ζώνζηλος, Σπυρίδων Καραλής, Αγγελική Μαλλιάκη, Δημήτριος Μπλέτσας, Λάμπρος Τσατσαράγγος και Διάκονος Απόστολος Χατζηγεωργίου.

  Δίπλωμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής κατάκτησαν οι σπουδαστές:

  Χαρίκλεια Γκουτζίμπα, Γεώργιος Κίτσιος, Δημήτριος Κλειδωνάρης, Ξενοφών Πέτσης, Άννα – Γεωργία Πλακαρού, Αλέξανδρος Ρηγάκης, Δημήτριος – Ραφαήλ Τσατσανάκος, Αθανάσιος Χαβιάς και Κωνσταντίνος Χαραμής.

  Ειδικό Βραβείο εξαιρετικής απόδοσης κατέκτησαν οι κάτωθι νέοι Διπλωματούχοι:

  Χαρίκλεια Γκουτζίμπα, επ’ ονόματι της Αγίας Κασσιανής της Υμνογράφου.

  Ξενοφών Πέτσης, επ’ ονόματι του αειμνήστου Πρωτοψάλτου Γεωργίου Καποδίστρια.

  Δημήτριος –Ραφαήλ Τσατσανάκος, επ’ ονόματι του αειμνήστου Πρωτοψάλτου Στυλιανού Σιώκου και

  Κωνσταντίνος Χαραμής, επ’ ονόματι του αειμνήστου Πρωτοψάλτου Στεφάνου Μιχάλη.

            Στο τέλος της εξεταστικής διαδικασίας χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την τιμητική παρουσία τους, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πρόοδο της Σχολής και τόνισε ότι «η Βυζαντινή Μουσική δεν είναι απλώς μία τέχνη και επιστήμη, αλλά Θείο δώρο, για την συμμετοχή στην Λατρεία της Εκκλησίας μας. Οι Ιεροψάλτες είναι συλλειτουργοί μας και φέρουν στους ώμους τους τον λαό μας». Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το απαράμιλλο ύφος της Ψαλτικής τέχνης, κάλεσε, όμως, τους σπουδαστές να υιοθετήσουν και το ιεροψαλτικό ήθος, να αγαπήσουν το ιερό αναλόγιο και να αξιοποιήσουν το τάλαντο που τους έδωσε ο Θεός, συνεχίζοντας την μελέτη και την σπουδή.

  Στο τέλος των εξετάσεων ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου συνεχάρη τους νέους Πτυχιούχους και Διπλωματούχους για την επιτυχία τους, αλλά και την πολυχρόνια σπουδή τους στην Σχολή, επαίνεσε την αγάπη και το μεράκι τους για την Ψαλτική τέχνη και τους κάλεσε να συνεχίσουν την σπουδή, να στελεχώσουν ιερά αναλόγια και να αποδίδουν την δέουσα ευγνωμοσύνη στους δασκάλους τους, οι οποίοι, επί χρόνια πολλά κοπίασαν κοντά τους. Ευχαρίστησε, τέλος, τα εκλεκτά μέλη της Επιτροπής για την καθοριστική συμβολή τους στην άψογη εξέλιξη της εξεταστικής διαδικασίας.

  liksi_etous300.jpg liksi_etous301.jpg liksi_etous302.jpg liksi_etous303.jpg liksi_etous304.jpg liksi_etous305.jpg liksi_etous306.jpg liksi_etous307.jpg liksi_etous308.jpg liksi_etous309.jpg liksi_etous310.jpg liksi_etous311.jpg liksi_etous312.jpg liksi_etous313.jpg liksi_etous314.jpg liksi_etous315.jpg liksi_etous316.jpg liksi_etous317.jpg liksi_etous318.jpg liksi_etous319.jpg liksi_etous320.jpg liksi_etous321.jpg liksi_etous322.jpg liksi_etous323.jpg liksi_etous324.jpg liksi_etous325.jpg liksi_etous326.jpg liksi_etous327.jpg liksi_etous328.jpg liksi_etous329.jpg liksi_etous330.jpg liksi_etous331.jpg liksi_etous332.jpg

  Επικοινωνία

  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού

  Διεύθυνση: Αναλήψεως 164Α – Όγλ., Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

  Τηλ.: 24210 93517, 2421040440, 6972838348
  email: sxolibmimd@gmail.com

   

   

  © 2024 Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. All Rights Reserved.

  Powered by Virtual Technologies