Αλκιβιάδης Μιχάλης
   

  Ο Αλκιβιάδης Μιχάλης του Αποστόλου και της Αποστολίας, γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1967 στην Αγριά Βόλου, όπου και ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις μέχρι σήμερα. Γόνος γνωστής ιεροψαλτικής οικογένειας, διδάχτηκε τα πρώτα γράμματα της Βυζαντινής μουσικής από τον πατέρα του Απόστολο Μιχάλη, Πρωτοψάλτη Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αγριάς και σεβάσμιο ιεροψάλτη της περιοχής του Βόλου, αποτελώντας ταυτόχρονα μαθητή και βοηθό του στο αναλόγιο.

   Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών του σπουδών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, απ’ όπου αποφοίτησε το 1990 με βαθμό «λίαν καλώς», εισήχθη στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Λάρισας με διευθυντή τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο κ. Κυριαζή (Ζάχο) Νικολέρη και δάσκαλο τον Πρωτοψάλτη κ. Κυριαζή Δασκαλούδη, λαμβάνοντας το 1991 το Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό «Άριστα».

  Με την επιστροφή του από το στρατό, συνέχισε τις σπουδές του στη Βυζαντινή Μουσική, λαμβάνοντας το 1994 το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το «Ωδείο Καρκάλα» με δάσκαλο τον κ. Κυριαζή Νικολέρη και με βαθμό «Άριστα». Ταυτόχρονα, επιθυμώντας να διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις, παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας Ευρωπαϊκής Μουσικής από τον γνωστό μαέστρο και δάσκαλο κ. Γιάννη Καρκάλα, λαμβάνοντας τα πτυχία της Αρμονίας και της Αντίστιξης με βαθμό «Άριστα», τα έτη 1997 και 2001 αντίστοιχα.

  Η ιεροψαλτική του πορεία ξεκίνησε με την ανάληψη του δεξιού αναλογίου του Ι. Ν. Δώδεκα Αποστόλων Αγριάς το έτος 1993. Σε αυτή τη θέση παρέμεινε μέχρι το 2012, όταν μεταφέρθηκε στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Αγριάς, πολιούχου της ομώνυμης πόλεως, διαδεχόμενος τον πατέρα και δάσκαλό του Απόστολο Μιχάλη.

  Ο Αλκιβιάδης Μιχάλης συμμετέχει από τα εφηβικά του χρόνια σε χορωδιακά σύνολα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής, αποτελώντας έναν από τους βασικούς συντελεστές τους. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει τη δεκαετία του 1980 στην πρότυπη χορωδία «Οι 12 Απόστολοι» με χοράρχη τον κ. Κυριαζή Νικολέρη, ενώ αποτελεί σημαντικό στέλεχος της χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου  «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» με σημαντικές εμφανίσεις και διακρίσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, από το 2015 αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», προσφέροντας τις υπηρεσίες του από τη θέση του ταμία. Ταυτόχρονα, από το 1993 αποτελεί αναντικατάστατο μέλος της μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας Βόλου με μαέστρο τον κ. Γιάννη Καρκάλα.

  Τέλος, από το 2013 παραδίδει μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής σε μαθητές της ευρύτερης περιοχής της Αγριάς στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αγριάς, ενώ από το 2018 αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος, όντας καθηγητής και υπεύθυνος του νεοσυσταθέντος παραρτήματος Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής στην πόλη της Αγριάς.

  Επικοινωνία

  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού

  Διεύθυνση: Αναλήψεως 164Α – Όγλ., Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

  Τηλ.: 24210 93517, 2421040440, 6972838348
  email: sxolibmimd@gmail.com

   

   

  © 2024 Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. All Rights Reserved.

  Powered by Virtual Technologies