Χρήστος Μιχάλης

  Ο Χρήστος Μιχάλης του Αποστόλου και της Αποστολίας γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1977 και μεγάλωσε στην πόλη της Αγριάς Βόλου. Εργάζεται ως οικονομολόγος στο Δήμο Βόλου, γνωρίζει αγγλικά και είναι παντρεμένος.  

  Διδάχτηκε από πολύ μικρή ηλικία τη βυζαντινή παρασημαντική από τον πατέρα του Απόστολο Μιχάλη, Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αγριάς. Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών του σπουδών στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εισήχθη στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας με βαθμό «Άριστα» το πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής με δάσκαλο τον Πασχάλη Μάνο. Το 2001 ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές λαμβάνοντας με βαθμό «άριστα» το Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου με δάσκαλο τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε. Χαρίλαο Ταλιαδώρο.

  Το καλοκαίρι το 2004 ανέλαβε τη θέση του λαμπαδαρίου στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, ενώ την άνοιξη του 2006 το δεξί αναλόγιο του Ι. Ν. Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας Βόλου, όπου διακονεί μέχρι σήμερα ως πρωτοψάλτης. Από τη δεκαετία του 1980 συμμετέχει σε χορωδιακά σύνολα, όπως στην χορωδία «Οι 12 Απόστολοι» με χοράρχη τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη και ανάδοχό του κ. Κυριαζή Νικολέρη, ενώ αποτελεί μέλος της χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Επιπλέον, το 2018 ίδρυσε και διευθύνει τη βυζαντινή χορωδία νέων του Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου «Οι Υμνωδοί των Αποστόλων» αποτελούμενη από μαθητές του και νέους ιεροψάλτες, με εμφανίσεις σε διαφόρους ναούς της Μητροπόλεως.

  Έχει μελοποιήσει ασματικές ακολουθίες τοπικών Αγίων, όπως και την Παράκληση των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων η οποία έχει εκδοθεί και σε ψηφιακό δίσκο. Από το 2015 παραδίδει μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής σε μαθητές της ενορίας του καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Ν. Ιωνίας. Τέλος, παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικολογίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Εμμανουήλ Γιαννόπουλο.

  Επικοινωνία

  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού

  Διεύθυνση: Αναλήψεως 164Α – Όγλ., Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

  Τηλ.: 24210 93517, 2421040440, 6972838348
  email: sxolibmimd@gmail.com

   

   

  © 2024 Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. All Rights Reserved.

  Powered by Virtual Technologies