Ευθύμιος Παπαγεωργίου
   

  Ο Ευθύμιος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1991 στο Βόλο. Γόνος ιερατικής οικογενείας, έλαβε τα πρώτα νάματα της πατρώας εκκλησιαστικής μουσικής κοντά στον ιερέα πατέρα του, π. Χαρίλαο Παπαγεωργίου.

  Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, αποφοιτώντας από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου. Σπούδασε τη Βυζαντινή Μουσική με δάσκαλο τον αείμνηστο μεγάλο Πρωτοψάλτη Βόλου Μιχάλη Μελέτη. Παράλληλα έλαβε και γνώσεις Ευρωπαϊκής Μουσικής. Με την καθοδήγηση του Δασκάλου του, Μιχάλη Μελέτη, έλαβε πρώτο Πανθεσσαλικό βραβείο στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες το έτος 2006 και δεύτερο Πανθεσσαλικό βραβείο το έτος 2007.

  Έλαβε Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής τις Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού με ειδικό καθηγητή τον αείμνηστο Μιχάλη Μελέτη.

  Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών του Τμήματος Μεσαιωνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα τη φιλολογική πρόσληψη της Υμνογραφίας στο Βυζάντιο. Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και ικανοποιητικά γερμανικά. Από το 2017 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διετέλεσε Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων (2008-2011) και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου (2011- 2017). Το 2017 διορίστηκε Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

  Αποτέλεσε στέλεχος της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Βυζαντινού Χορού «Φιλαθωνίται» κατά το διάστημα των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη, με εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη. Αποτελεί στέλεχος της χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», η οποία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου.

  Επικοινωνία

  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού

  Διεύθυνση: Αναλήψεως 164Α – Όγλ., Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

  Τηλ.: 24210 93517, 2421040440, 6972838348
  email: sxolibmimd@gmail.com

   

   

  © 2024 Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. All Rights Reserved.

  Powered by Virtual Technologies